Јутарњи програм

Ако и ово Бадње јутро поделите са нама припремили смо вам и ово:

Како треба обележити данашњи дан и сутрашњи Божић, каква је симболика бадњака и како ритуал сечења изгледа у крајевима где негују традицију.

Протести верника се настављају, а ми откривамо како ће изгледати примена црногорског Закона о слободи вероисповести и шта то значи из правног угла за СПЦ и њену имовину.

Наследници власника одузете имовине којима се реституцијом обештећење исплаћује у новцу, на прву исплату могу да рачунају у другој половини ове године. Шта доносе коефицијенти, колика ће бити вредност обештећења и када ће реституција бити завршена, после јутарњег дневника.

Серијал прича са Косова и Метохије, "Право на сутра", емитује се сваког другог уторка на Другом програму РТС-а. Најављујемо емисију која ће бити емитована на Божић, и откривамо како срби заиста живе у јужној покрајини.

У продукцији Школске редакције Образовно-научног програма РТС-а, настао је филм "Славенски". Ово је четврта музичко/биографско/авантуристичка маштарија, а посвећена је несуђеном пекару, судбински опредељеном за бављење музиком - Јосипу Славенском. Премијера данас на другом програму РТС-а.

Од 17. децембра на РТС-у се емитује нова серија „Јунаци нашег доба", сценаристе Синише Павића, а сутра ће бити емитована последња епизода ове серије. Серија је постигла завидне резултате, јер је серију у просеку пратило више од милион ипо гледалаца, и прва је на листи најгледанијих емисија у земљи.

После краће паузе и албума намењеног малишанима, сестре Марија и Марина Гобовић, које су већ добро познате нашој публици као певачице етно-поп музике, снимиле су нову песму и спот „Дар".

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а емисију води Драгана Косјерина.

број коментара 0 Пошаљи коментар