Срце злочина - епизода 12: Девизна пензија

Половином 2002. године два девизна пензионера нестала су у року од 60 дана у Стапару, месту поред Сомбора. Ни после разговора са мештанима и родбином несталих, није било напретка.

Тела нису откривена. Десет месеци касније у суседном селу нестао је још један девизни пензионер. Његово тело је пронађено у његовој кући - измасакрирано. Постоји ли веза између та три случаја? Шта се догодило са несталим особама?

Последњу епизоду првог серијала емисије "Срце злочина" гледајте у уторак у 22.00 на Првом програму РТС-а.

Реконструкције случајева снимане су на аутентичним локацијама, са актерима који су, у великом броју случајева, и сами учествовали у истрагама. Приче су илустроване и судском и полицијском документацијом - фотографијама, снимцима и документима. Саговорници су сведоци злочина, жртве, полицајци, судије, тужиоци, адвокати, доктори, психолози, форензичари, представници државног и невладиног сектора.

Уредник емисије: Вељко Медић
Редитељ: Тодор Попов

број коментара 0 Пошаљи коментар
Срце злочина Срце злочина

Аутор:
Вељко Медић

Шта је све потребно урадити да би се од једног трага са места убиства стигло до пресуде? Радио - телевизија Србије од уторка, 24. септембра, на свом првом програму емитује "Срце злочина" - играно документарни серијал који се бави темама из црне хронике. [ детаљније ]