Коби Брајант - Супермен са планете кошарке

Оно што је за прву послератну генерацију љубитеља кошарке у Југославију била смрт Радивоја Кораћа, оно што је за последњу предратну југословенску генерацију била погибија Дражена Петровића то је за цео свет смрт Кобија Брајанта

Више од 200 хиљада домаћинстава, корисника Супернова кабловског оператера однедавно не могу да гледају Н1, Спортклуб, Нова спорт и друге канале у власништву Јунајтед групе. Ко је крив за то? Да ли је реч о тржишној одлуци, политици или нечем трећем? Такође СББ, кабловски оператер у власништву Јунајтед групе ускратио је недавно својим корисницима све канале из Републике Српске и упућује их да уместо тога гледају сарајевски Н1. Да ли је то политичка одлука? И зашто нико у Србији не може да гледа и канале Спортклуба и Арене спорт.

Оно што је за прву послератну генерацију љубитеља кошарке у Југославију била смрт Радивоја Кораћа, оно што је за последњу предратну југословенску генерацију била погибија Дражена Петровића то је за цео свет смрт Кобија Брајанта. Један од најбољих играча у историји ове игре страдао је синоћ, заједно са малолетном ћерком у хеликоптерској несрећи.

Већ месец дана трају литије, мирни протести у Црној Гори, од Пљеваља до мора. Овај викенд први пут је дошло до инцидената због цртања српских тробојки на улицама Подгорице. Да ли је ово што се сад дешава једро наде у Црној Гори, како гласи назив романа најпознатијег књижара у Херцег Новом. И зашто се овај Бокељ побунио против НИН-ове награде за роман године, која је данас у Југословенској Кинотеци уручена Саши Илићу. За Око магазин говорио је Никола Маловић.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]