Културни дневник

Тема Културног дневника: "Савремена скулптура у јавном простору" поводом скрнављења и уклањања из безбедносних разлога скулптуре "Бесконачни стуб", аутора Бранислава Николића, са централног градског трга у Чачку.

Скулптура је била део изложбе "Преживети рад" коју су Николић и Жолт Ковач, током децембра и јануара, као добитници награде публике 27. Меморијала Надежда Петровић, реализовали у Уметничкој галерији "Надежда Петровић".

У фокусу трибине Српске академије наука и уметности - књиге посвећене вајару Светомиру Арсићу Басари. Водимо вас у Ликовну галерију Коларац на изложбу "Нежне скулптуре" Јулијане Протић.

Екипа Културног дневника била је на концерту француског Трија Бароло, којим је Коларчева задужбина обележила 88 година своје Велике дворане, као и на прослави 18. рођендана емисије "Трезор" Радио-телевизије Србије.

Пратимо Дане иранског филма, који су почели у Југословенској кинотеци.

У Краљевској опери у Лондону премијерно изведена опера Алисине авантуре под земљом у режији Ентонија Мекдоналда, о чему говоримо у Културном дневнику.

Поводом своје нове књиге "Завештање Светог Саве", гост Културног дневника је писац Лука Мичета.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Никола Манић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]