Културни дневник

ТВ филм "Пролеће на последњем језеру", у продукцији Радио-телевизије Србије, по сценарију Вулета Журића, а у режији Филипа Чоловића, своју премијеру имаће на предстојећем 48. Фесту. Тим поводом, гост Културног дневника је редитељ Филип Чоловић.

Представљамо нову књигу Шекспирових "Сонета" које је препевао академик Милован Данојлић, а објавила Српска књижевна задруга.

Преносимо атмосферу са концерта виолончелисте Луке Шулића, одржаног у Сава центру, на коме је први пут извео Вивалдијева "Четири годишња доба".

Приказујемо Међународну изложбу "Паралелни трагови - Нови поглед на јеврејско наслеђе", отворену у Кући легата.

Водимо вас у Комбанк дворану, где су представљени испитни филмови студената филмске режије, у класи професора Дарка Бајића.

Посетили смо атеље сликара Богдана Павловића у Паризу.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Светлана Илић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Марко Роксандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]