Беовизија 2020, прво полуфинале

Фестивал "Беовизија", на којем ће бити изабран представник Србије на такмичењу за Песму Евровизије 2020, и ове године имаће три такмичарске вечери.

Прво полуфинале на програму је у петак, 28. фебруара, а велико финале избора за српску песму на Евросонгу - 01. марта. Преносе све три вечери из Студија 8 и 9 РТС-а гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21.00.

Редослед извођења композиција прве полуфиналне вечери је следећи:

1. ЕЈО - Траг
2. Милица Мишић - Киша
3. Иван Куртић феат. Мистик Целло - Сабајле
4. Thea Devy - Судњи дан
5. Каризма - Она ме зна
6. Андрија Јо - Очи Медузе
7. Сања Богосављевић - Не пуштам
8. Марко Марковић - Колачи
9. Срђан Лазић - Душа и тело
10. Неда Украден - Бомба
11. Амвон дуо и Биља - Рај
12. Игор Симић - Плес за растанак

На основу објављеног конкурса за избор српског представника на такмичењу за "Песму Евровизије", која ће се у мају ове године одржати у Ротердаму, селекциона комисија је у конкуренцији од 90 композиција одабрала 24 које ће се такмичити на фестивалу "Беовизија 2020".

У оба полуфинала представиће се по 12 композиција, а најбољих 6 из сваког полуфинала бориће се у великом финалу за титулу победника "Беовизије 2020". Публика и стручни жири ће својим гласовима - по евровизијском принципу, одлучити ко ће представљати Србију на 65. по реду избору за најбољу песму Европе.

Овогодишња Беовизија имаће четири водитеља. РТС-ов тандем Драгана Косјерина и Кристина Раденковић ове године ће гледаоце кроз такмичарске вечери водити уз помоћ једног Швеђанина и једног Аустралијанца - српског порекла. Јован Радомир, познато лице шведског Јавног сервиса биће на главној бини уз Драгану Косјерину, док ће се из green room-a укључивати Кристина Раденковић и Стефан Поповић - познати водитељ који због Беовизије долази из далеке Аустралије.

Ревијални учесници прве полуфиналне вечери биће евровизијске звезде из земље и региона.

Све композиције које учествују на овогодишњем фестивалу доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за Песму Евровизије.

Беовизија 2020 - 28. и 29. фебруар, 1. март, 21.00, РТС 1 и РТС Планета

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 01. мар 2020, 01:30) - Mirjana Pjano Mirkovic [нерегистровани]

Beovizija 2020 - pohvala!

Postovani,

od malena pratim Evrovizije kao i Beovizije... svake godine budem manje/vise razocarana. Ove godine! Ja sam u soku! Svaka cast! Glamur na sve strane! Svetska scena, sjajni nastupi, kostimi, kvalitet pesama, ozbiljno izvodjenje, voditelji odlicno obuceni, kamere... fantazija... kao da se Evrovizija preselila u Srbiju. Po prvi put mi nije bitno ko ce pobetiti... toliko ima kvalitetnih....90% pesama su sjajni. Ko je uveo ove novitete svaka mu cast. Srbija nema cega da se stidi vec i te kako ponosi!

Cestitam svim ucenicima i organizatorima!

Srdacan pozdrav,
Mirjana Pjano Mirkovic