Љубав у доба Короне

Марија Колашинац и Стефан Моровић су се упознали на Економском факултету на коме још увек студирају. Ту се и родила њихова љубав која је крунисана браком који су започели у једној соби у Студентском граду у Београду.

"Живот смо започели у ових десет квадрата и то нам је довољно за нормалан живот док смо још студенти", каже Стефан док Марија додаје да им, преко оног што тренутно имају, ништа не фали јер су довољни једно другом.

Од већине својих вршњака Марија и Стефан се не разликују само по томе што су се венчали као студенти у 21. години, већ и по свом односу према животу, људима, новцу, животним вредностима и раду, јер и једно и друго раде и студирају како би бар донекле растеретили своје родитеље.

"Обоје смо одрастали у породицама са више деце и васпитавани на традиционалним, породичним вредностима што нам је био чврст темељ и путоказ кроз живот ", говори Марија, док Стефан наглашава да га је отац учио да кроз живот увек иде уздигнуте главе, да није сваки успех частан, да размишља критички и да никада не буде део "чопора".

У новом издању Квадратуре круга њих двоје говоре о предностима уласка у брак у њиховим годинама, о реакцијама њихових вршњака на ту одлуку да се венчају пре завршетка студија, о плановима за будућности, о љубави у доба короне, егоизма, хедонизма и комформизма који су све присутнији код њихових вршњака.