Јутарњи програм

у августу се дружимо читавих 5 сати, од 6 до 11! Није нам лако, али док други одмарају, ми смо ту због Вас, највернијих гледалаца. Па, ако одлучите да будете са нама до 11 сати, ево тема о којима говоримо......

- Многе ствари могу да сачекају, али трансфузија крви не. Институт за трансфузију крви Србије најчешће у летњим месецима упозорава да су резерве свих крвих група смањене, и упућује апел на грађане да и у условима примене ванредних мера због епидемије корона вируса, донирају крв. Ето прилике да данас  урадите нешто важно, за некога животно важно.

- Пред нама је обележавање годишњице "Олује" у Книну! Још увек није познато да ли ће потпредседник хрватске Владе, члан Самосталне демократске српске странке Борис Милошевић, дефинитивно ићи на обележавање 25. годишњице од хрватске војно-полицијске акције „Олуја"? О томе у прегледу штампе.

- Једна од грана привреде која је највише погођена епидемијом Корона вирусом је туризам. А, губици у српском туризму због пандемије коронавируса процењују се на око 300 милиона евра у првих шест месеци ове године. О томе после пола 8.

- Светска недеља дојења обележава се од 1. до 7. августа у више од 170 земаља света, а ове године под слоганом "Подржи дојење - За здравију планету". Данас откривамо, да ли је дошло време да дојење у јавности престане да буде табу тема?

- Сеоски турозам годинама се бори за своје место под сунцем. Али, нико није очекивао да највећа подршка може да му буде епидемија. Док туристички радници широм света сабирају губитке, сеоски туризам у Србији цвета. Сеоска туристичка домаћинства овог лета пуна су гостију и бележе рекордне посете.

- У сталној рубрици "Наздравље! после 10, откривамо шта све треба да садржи путна апотека, какве могу бити нежељене ракције на лекове, и зашто лекове не треба узимати на своју руку...

- Спорт у нашој земљи често зна да буде лек за све, а успеси и медаље инспирација и за обичне животне ствари. Данас говоримо о женском спорту, и једној кампањи која треба да нам обезбеди нове шампионке, али и да омогући свим девојчицама у Србији да се бесплатно баве спортом.

- И на самом крају, представљамо вам Рошер Етно Бенд, који поред домаће етно музике, изводи и музику народа са Балкана, Европе па и Америке.

Емисију је осмислио и уредио, Александар Туцаковић!