Читај ми!

Гошћа књижевница Љубица Арсић

Гошћа Културног дневника је књижевница Љубица Арсић, поводом своје нове књиге "Прочитано са усана" и тематске антологије прича "Зов даљине" коју је приредила са Дејаном Михаиловићем.

Педагошки музеј обележава 124 године постојања изложбом "Знамените жене у српској књижевности" која је приређена у дворишту музеја.

Bодимо вас на традиционалну Јесењу изложбу Удружења ликовних уметника Србије у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић". Ове године изложба носи назив "Уплетени", а у њој учествујe 34 уметника и два уметничка покрета.

Изложба таписерија "Нит снована 60 јесени", из збирке петроварадинског "Атељеа 61" отворена је у Градском музеју Сомбор. Посетиоци ће имати прилику да упознају историју Атељеа, али и да виде радове уметника различитих генерација који показују снагу таписерије у токовима савремене уметности.

Говоримо о новој књизи Фредерика Бакмана "Медведград" коју је са шведског језика превео Никола Перишић.

Из света, представљамо нови албум "40 мелодија" трубача и композитора Ибрахима Малуфа. Његов дванаести албум недавно је објављен у Француској. Овај музичар француско-либанског порекла потиче из уметничке породице: отац му је такође трубач, мајка пијанисткиња, а ујак угледни писац Амин Малуф, члан француске Академије наука.

Уредници Јелена Виденовић и Маја Милић
Монтажа Аника Тесла
Реализација Сања Реџић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]