Читај ми!

Култура у временски ограниченим дозама

У Културном дневнику извештавамо са завршетка 12. регионалног фестивала савременог позоришта "Дезире" у Суботици, као и са првог догађаја из циклуса "Музиком кроз музеј" у Историјском музеју Србије.

Представљамо књигу "Ожиљак" Саре Месе, причу о широком спектру осећања која чине однос неузвраћене љубави. Говоримо о албуму "Празан простор међу нама који може и да не постоји" београдског бенда Репетитор, као и о легендарном бенду AC/DC који постиже рекорде у продаји најновијег, седамнаестог албума.

Водимо вас у Санкт Петербург, у Музеј савремене уметности, на изложбу шешира Филипа Трејсија. Гост Културног дневника је глумац Игор Ђорђевић, добитник Награде Раша Плаовић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Никола Манић

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]