Читај ми!

С Тамаром у акцији

Акција за породицу Веркин, Жабаљ

Тодор Веркин (22) са сестром Радом (18) и братом Радославом (15), живе у Чуругу у хранитељској породици. Пре десет година они су тамо пресељени из Жабља, због лоших услова живота.

Иако су након смрти оца и мајке ово троје младих наследили породичну кућу у родном месту, она је неусловна за живот јер је то објекат без струје и воде.

Тодор као најстарији, иако пунолетан, нема могућности да кућу у Жабљу среди и оспособи за живот. Хранитељи Љиља и Ђорђе и даље омогућавају Тодору да живи код њих, заједно са братом и сестром.

Највећу жељу, да се троје младих Веркина осамостале и живе у својој кући, испунила им је екипа националног хуманитарног пројекта и ТВ серијала "С Тамаром у акцији."

Тамара Грујић, аутор и продуцент: "Уз велику помоћ локалне самоуправе општине Жабаљ, моја екипа је у потпуности реновирала и опремила кућу породице Веркин. Пре свега, домаћинство је прикључено на градску воду, уведена је канализација и направљено је купатило, које је представљало највећи проблем за нормалан живот и коришћење домаћинства. Саграђен је нови димњак и уведена су два грејна тела, постављена је нова столарија, изнивелисани су и избетонирани сви подови у кући, како би даље унутрашње реновирање било могуће. Урађена је фасада, замењена је улична велика капија, измалтерисан је велики улаз и избетониран приступ старој градској дворишној кући. Ентеријер је потнуно реновиран и прилагођен овим младим људима, да потпуно уживају у свом дому."

Током трајања радова на овој кући, ТВ екипа је забележила за вас и све најлепше и најзанимљивије у јединственом Жабаљу. Окружен је многобројним салашима који подсећају на давна времена - вредни пољопривредници и даље чувају традицију предака а беспрекорна природа плени лепотом.

У непосредној близини су и два Парка природе "Јегричка бара" и "Стара Тиса" код Бисерног острва, које је чувено по необичним природним лепотама али и по виновој лози "крокан".

Тамара: "У живописном Чуругу посетили смо и Веслачки клуб Чуруг, сазнали како се прави чувени "роловани сир" а култура и традиција Русина, одвела нас је и до Ђурђева. Оно што Жабаљ чини посебним је и Голф клуб, где смо имали прилику да одмеримо ударце са најмлађим голферима - вероватно будућим великим играчима..."

Десета емисија десете ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији", на програму је у петак 4. децембра у 20.57, на Првом програму Јавног медијског сервиса.