Читај ми!

Културни дневник

"Дара из Јасеновца", филм редитеља Предрага Гаге Антонијевића и сценаристкиње Наташе Дракулић у трци је за две велике награде: Оскар и Златни глобус. Зашто је баш овај филм ушао у трку за престижно признање Оскар који додељује Америчка филмска академија, у Културном дневнику ће говорити гост, селектор комисије, редитељ Мирослав Лекић.

У Галерији ФЛУ постављена је традиционална изложба мале графике под називом "У Нојевој барци".

У оквиру Фестивала ауторског филма, у Комбанк дворани је приказан грчки филм "Јабуке" редитеља Христоса Никуа који се бави последицама једне специфичне пандемије.

У емисији говоримо о јубилејима које обележавају важне установе културе, Музеј позоришне уметности у Београду који слави 70 и Народна библиотека "Раде Драинац" у Прокупљу 110 година постојања. Поред великог значаја које имају за нашу културу, поставља се питање зашто су већ деценијама подстанари или раде у неадекватном простору?

У остацима древног римског града Помпеје италијански археолози су пронашли изузетно добро очуване остатке тела двојице мушкараца. Како је саопштило италијанско Министарство културе они су настрадали приликом вулканске ерупције која је уништила град 79. године нове ере.

Уредници: Владимир Петровић, Светлана Илић
Реализатор: Ернестина Глигоријевић
Монтажер: Аника Тесла

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]