Читај ми!

Да смо живи и здрави, новогодишњи програм

Дочек Нове године код куће ове године није само питање избора већ и предмет здравствене препоруке. У складу са ситуацијом у којој се Србија и читава планета налазе, Радио-телевизија Србије успела је да припреми новогодишњи програм којим ће развеселити гледаоце, поштујући чињеницу да су тренутно многима од нас потребнији нада и речи подршке него еуфорија новогодишње ноћи...

Целовечерњи забавни програм под називом "Да смо живи и здрави" почиње у 21.00 и трајаће чак пет и по сати. Састојаће се од најлепших песама које су за Јавни сервис у претходним дочецима изводили наши најпознатији уметници. Први пут до сада, на било којој телевизији, у новогодишњој ноћи из истог студија гледаћете наступе Здравка Чолића, Лепе Брене, Драгане Мирковић, Хариса Џиновића, Горана Бреговића, Мирослава Илића, Немање Радуловића, Бајаге, Жељка Јоксимовића... Специјално за овај новогодишњи програм Цеца Ражнатовић снимила је неколико својих хитова, а на сцени ће јој се придружити и ћерка Анастасија.

До сада се на снимањима Новогодишњег програма РТС-а окупљало више стотина певача, музичара, глумаца, спортиста... Ове године, студио су, уз поштовање свих епидемиолошких мера, заузели водитељи Радио-телевизије Србије који су за вас снимили поруке инспирације, љубави и наде за сам почетак Нове године.

Уз ТВ лица, гледаћемо и глумце. Њих петоро - Анђелка Прпић, Милена Предић, Андреј Шепетковски, Небојша Миловановић и Бора Ненић снимили су чак 20 скечева под називом "Незвани гости". Као део Новогодишњег програма, ове духовите анегдоте које говоре о сусрету породице из Београда и њихових рођака са села у најлуђој ноћи, за циљ имају да нам врате оптимизам и наду у то да ћемо заједништвом и бригом о најближима превазићи тешкоће које су нас снашле.

У поноћ, честитаће нам они који су се борили за наше животе, хероји тешке године која је за нама - наши здравствени радници!