Читај ми!

О женама у српској култури

Књига "Немири између четири зида" представља српске књижевнице које из прве половине 20. века.

Поред Милице Јанковић и Исидоре Секулић, приче заборављених српских ауторки о различитим женским искуствима и доживљајима стварности однедавно су пред публиком. Од догађаја посвећених 8. марту или Дану жена, издвојили смо изложбу "Звук женског срца" у Клубу РТС-а. Фотографије илуструју женску енергију и емоцију на концертној сцени. У Културном дневнику и о новом албуму дрим поп бенда Стил корнерс. У рубрици "Ми у свету" водимо вас у Беч, на постколонијалну уметност аустријско-српске сликарке Маје Вукоје. Гост Културног дневника је Петар Пијановић, професор срског језика и књижевности на Учитељском факлтету у Београду и аутор књиге "Српска култура у 18. и 19. веку" у издању Матице српске.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Младен Милошевић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]