Читај ми!

У сусрет јубилеју

О обележавању значајног јубилеја за српску књижевност - 60 година од доделе Нобелове награде за књижевност Иви Андрићу - разговарамо са др Мајом Радонић, управницом Задужбине Иве Андрића, која ове године обележава 45 година од оснивања.

 

Међународна изложба савремене уметности Бијенале младих 2021 отворена је у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић, први пут пред београдском публиком.

Смела уметничка пракса авангардне аустријске уметнице Вали Експорт - пионира перформанса, инсталације и видео уметности - окупила је филмске професионалаце, кустосе и познаваоце њене контроверзне уметности у Београду.

Међународни Фестивал класичне музике Piano Summer 2021 одржава се од 03. до 06. августа у Врању - граду који је захваљујући овој манифестацији данас део Унескове мреже креативних градова у области музике.

Српска књижевна задруга објавила је књигу "Сећања из мога живота" професора Милана Ј. Јањушевића. Својим сећањима и белешкама Јањушевић, као сведок и учесник, даје друштвено-историјски, антрополишки, социолошки и етнолошки аспект XX века.

У Мађарску је послат на дигитализацију први филм снимљен у тој земљи, пре 125 година, у продукцији компаније чувене браће Лимијер.

Уредник Јована Јанковић
Монтажа Дамјан Паунковић
Реализација Ернестина Глигоријевић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]