Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је глумац Жељко Џек Димић, који је у Америци, где живи и ради, остварио значајне улоге у серијама, филмовима и позоришту, а сада припрема позоришне пројекте и у Београду.

На позоришној сцени "Театријум" у Капетан Мишином здању биће изведена представа "Нас две" у режији Татјане Кецман, која тумачи и главну улогу у овом комаду.

Петер Зирбс, инструменталиста, композитор и музички продуцент из Аустрије, у оквиру девете сезоне популарних "Концерата на зидићу" Дома омладине премијерно ће промовисати своје нове композиције, инструменталне нумере које су настале током протекле године.

"Нишвил џез фестивал" је у Београду представио своје ново издање које ће бити одржано од 5. до 15. августа. Већ по традицији, после конференције за новинаре, одржан је музички програм на платоу испред Културног центра Београда.

О књизи "Људска посла" француске књижевнице Карин Туил говори Сања Милић.

Из света - представљамо вам брвнару Кабанон, димензија 3.66 са 3.66 квадратних метара на обали јужне Француске, рад архитекте Ле Корбизијеа, која је најмањи објекат на Унесковој листи светске баштине.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа Дамјан Паунковић
Реализатор: Ернестина Глигоријевић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]