Читај ми!

Кога је Геокс изуо из ципела?

Има ли страних улагања без државне подршке и шта нам показује пример Геокса у Врању?

Италијанска компанија Геокс, после пет година рада, затворила је фабрику у Врању. Како је објашњено, изгубила је сврху постојања, јер фирма већ три године послује са смањеним производњом. Током протеклих пет година, Геокс је од државе добио више од 11 милиона евра субвенција, што је углавном отишло на плате више од 1200 радника. Вест о одласку италијанске компаније из Врања отворила је и питање како послују други страни инвеститори у Србији. Да ли су субвенције једини начин да стране компаније дођу у нашу земљу и запосле раднике? Има ли трајних резултата или су то тек краткотрајна решења и која је рачуница државе?

Погледајте и причу о Србима који живе на југу Албаније. Како се заправо презивају чланови породице Ризвани, кад су се доселили у Албанију и како су, чак и за време тоталитарног режима Енвера Хоџе, у своја четири зида успели да од заборава сачувају српски језик.

 

 

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]