Читај ми!

Кухиња мога краја

Пиротски дочек

Ове недеље учеснице Серијала су у гостима код Драгане Петровић из Пољске Ржане код Пирота.

Драгана је након завршеног Електротехничког факултета у Београду, имала дугу и успешну каријеру као руководилац на многим одговорним пословима, па ипак жеља јој је била да са супругом економистом, такође у пензији, у Пољској Ржани пронађе мир. Драгана је због посла много путовала ван земље, али захваљујући усклађености са супругом и њеним урођеним смислом за ораганизацију, успешно су одгојили два сина који сада живе и раде у Параћину и Београду.

Од када је у пензији бави се узгајањем зачинског биља, цвећа, воћарством, повртарством, али и производњом сушеног воћа, и прављењем сухомеснатих домаћих производа за сопствене потребе.

Драгана је желела да учешћем у Серијалу боље упозна Србију, традицију и кухињу разних крајева. Другарицама је приредила прави пиротски дочек и својим искуством обогатила им дан проведен у Пољској Ржани.

Уз осмехе, песму и богату трпезу домаћице ће уживати у заједничким путовањима, укусима различитих кухиња и упознавању разних крајева наше лепе Србије. Током тих путовања оцењиваће једна другу да би на крају изабрале победницу серијала која, сем ове престижне титуле, добија и новчану награду од 200.000 динара.