Читај ми!

Културни дневник

У РТС Клубу отворена је изложба костима из телевизијске серије "Нечиста крв", ауторке Марине Вукасовић Меденице. На отварању је било речи и о овој серији, као и о књизи сценарија у издању наше куће.

 

Годишњице и јубилеје време короне потиснуло је или променило начин њиховог обележавања. Тако Издавачка кућа Ренде свечарску ноту уместо округлом придодала је свом 21 рођендану, окупљајући старе и нове ауторе. Вечерашње дружење била је прилика да поразговарамо са Војиславом Савићем и Арпадом Нађом Абонијем о њиховим романима.

У оквиру фестивала Регионалне уније театара у Београдском драмском позоришту Казалиште Улисис гостује са представом Јонесковог Носорога, у режији Ленке Удовички. У Галерији Матице српске представљено је капитално издање књиге Дејана Медаковића Српски сликари од XVIII до XX века, у издању Прометеја.

Симфонијски оркестар РТС први концерт у децембру посвећује музици руског композитора Петра Иљича Чајковског, а као солиста наступа млади пијаниста Богдан Дугалић, под диригентском палицом маестра Бојана Суђића.

Архитектонска чуда Ле Корбизијеа, Захе Хадид и бројних других откривају се кроз фотографски објектив Елен Бине у лондонској Краљевској академији уметности.

Већ неколико пута одлагани концерт Електричног оргазма заказан је 9. децембра у Комбанк дворани, а повод је четири деценије постојања бенда и годишњица објављивања првог албума. Гост Културног дневника је Срђан Гојковић Гиле, фронтмен бенда.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Милош Ачански

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]