Читај ми!

Учионица какву желим

Десет малих тимова из десет београдских основних школа заједно са својим учитељицама учествовали су у пилот пројекту "Учионица какву желим". Они су у претходној емисији показали да је важно имати идеју, добро је изанализирати и да је за успех неопходно радити у тиму.

У другој емисији Аница, млада влогерка и Алекса, радијски водитељ, настављају да прате напредак малих предузетника који на путу реализације својих идеја наилазе на нове изазове. Поставља се питање како израдити финансијски план и како представити своје идеје будућим донаторима. За остваривање ових корака ученици ће морати да науче много тога, од прикупљања података о материјалима, ценама и извођачима радова до прављења кампање - представљање своје идеје путем спотова и фотографија на платформи за групно финансирање.

Након завршене кампање и радова, ученике су сачекале сређене учионице, а код малих предузетника родиле су се и неке нове идеје...

Пројекат "Учионица какву желим" покренуо је Републички секретаријат за јавне политике Владе Републике Србије у срадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Уредник емисије: Блаженка Бијелић
Сценариста: Вишња Брадоњић
Редитељ: Нермин Ахметовић
Полазници школе глуме Art Beat Centra: Алекса Богићевић и Аница Дивљан