Читај ми!

Гост Ведрана Рудан

Ведрана Рудан је дочекала Тању Петернек у кући у Ријеци и први пут дозволила снимање на месту где настају њене књиге које су бестселер међу читаоцима у бројним земљама у којима су преведене, али и постављене на позоришне сцене.

Разговор је почео у врту на видиковцу са кога се пружа поглед на море уз интересантну причу о томе како је њен супруг пронашао кућу, а њој препустио све везано за мајсторе и адаптацију.

О томе каква је приватно, уз опаску да је њена унука својевремено питала зашто је у медијима виде другачије од онога каква јесте њена нона која пече палачинке, а у романима псују само њени јунаци, Ведрана Рудан удобно смештена у кућу какву је одувек желела, почела је причу о одрастању у сиромаштву и животу у 28 квадрата, о несрећном детињству у најбогатијој општини у Југославији где су она и сестра имале по један пар ципела, о искрености којом је написала аутобиографију "Плес око сунца" не штедећи друге али ни себе у причи о мршавој девојчици коју види и данас и које јој је жао. У искреној исповести говорила је о малобројним људима које воли и који се могу набројати на прсте једне руке, о обрачуну са оцем, о првом браку и насиљу у породици, али и о миру који је пронашла уз супруга са којим је 30 година и о томе како данас за себе може да каже да је срећна жена.

Аутор Тања Петернек Алексић

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]