Читај ми!

Јутарњи програм

Зашто је Тара најузбудљивија европска река и да ли рафтинг може да буде и породичан одмор?

О ђачком добу и распусту, као темама  јутра, разговарамо  са Весном Бутрић Ћоровић, дечијим писцем и нашом колегиницом, уредницом редакције Програма за децу и младе Радио Београда.

Пре три дана Анита Алварес, америчка такмичарка у синхорном пливању, била је у животној опасности, када је  изгубила свест током соло програма на Светском првенству у Будимпешти. Зашто? Да ли је синхроно пливање опасан спорт? Да ли је и у Србији било сличних дешавања?

Ранословенско насеље, за које археолози верују да датира из 9. и 10. века, нађено је у месту Селиште, недалеко од границе Крушевца и Трстеника. Бићемо на самом локалитету да проверимо значај ових ископина.

Представа „Ја сам Акико", суочава нас са феноменом усамљености код деце и одрастањем у породици са само једним родитељем - као једном озбиљном и важном темом. О томе са ауторима представе, после пола 9

Сезона бербе лековитог биља траје од пролећа до јесени, најинтензивнија је сада, почетком лета. Имаћемо кратак курс, како да се правилно бере лековито биље.

Уредник: Душица Тасић
Водитељ: Гордана Стијачић