Читај ми!

Мој рођак са села

Двадесетчетврта епизода: "Као бријач"

Дракче, након неколико месеци, долази код Рајне и понуди јој да пође са њим у Врњачку Бању и да тамо заједно наступају као дует. У кући Малешевића, сви су затечени Дракчетовим одласком. Он се поздрави са свима, а посебно са својим коњем Доратом, и одлази по Рајну. Дракче је чека испред њене куће, али Рајна се не појављује. Дракче је већ спреман да крене сам, али, у последњи час појављује се и Рајна са спакованим кофером за пут. Њих двоје возе се ноћу ка Врњачкој Бањи и разговарају о свему. У касно вече стижу до виле Дракчетове мајке. Дракче смешта Рајну у гостињску собу, али му она каже да не жели да спава сама као код куће. Њих двоје ипак проведу ноћ заједно, водећи љубав.

У рану зору, у кући Малешевића, Рајку изненада позли. Он натера Бису да му доведе Малишу, којем каже да хитно оде по Вранића који се вратио са свадбеног путовања и да му га доведе. Вранић долази и Рајко му каже да су Милена и Дракче напустили породичну кућу и отишли свако на своју страну. За случај своје смрти Рајко покаже Вранићу место где му стоји новац за сахрану и исприча му праву истину о историјату њихове породице. Вранић га посаветује да оде код лекара, али Рајко то одбије.

Дракче одлази по доручак за њега и Рајну у град. Тамо среће своју давнашњу љубавницу Нену и њену другарицу Лелу. Њих две га убеде да пође њиховој кући... на кафу...

У главним улогама: Војин Ћетковић, Драган Јовановић, Дубравка Мијатовић, Танасије Узуновић, Љубинка Кларић, Вера Чукић, Сузана Лукић, Лазар Дубовац... специјални гости: Вјера Мујовић, Бојана Ковачевић, Ивана Ковачевић.

Уредник серије: Марко Новаковић

Директор фотографије: Небојша Башић

Писац сценарија: Радослав Павловић

Сценограф: Дејан Анђелковић

Редитељ: Марко Маринковић

Костимограф: Невена Миловановић

Извршни продуцент: Зоран Јанковић

Монтажери: Горан Митровић

Композитор: Драгољуб Илић Бранислав Годић