Читај ми!

In memoriam Бранко Цвејић

У знак сећања на глумца Бранка Цвејића емитујемо интервју снимљен 2015. године за серијал "ТВ лица као сав нормалан свет".

Глумац кога генерације памте као Банета Бумбара из култне серије Грлом у јагоде је позоришну каријеру градио у Југословенском драмском позоришту где је десет година био и управник. Као дечак имао је прилику да упозна Сер Лоренса Оливјеа и Вивијен Лик када су дошли у гардеробу да честитају наступ Бранковом оцу, чувеном оперском певачу Жарку Цвејићу.

У емисији глумац је говорио о јединсктву колега када се догодио пожар у коме је изгорела зграда његовог матичног позооришта, о томе како је Јосиф Татић покуашавао да их насмеје упркос очајању свих запослених док је зграда нестајала, о Марији Црнобори која је сваког јутра обилазила градилиште када је из згаришта ницала нова зграда, говорио је о себи и другима, каријери, о томе зашто би Бане Бумбар данас био негативац, о отпорима када се појавио филм  Јагоде у грлу о улогама које су обележиле његов живот.

Аутор Тања Петернек Алексић

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]