Читај ми!

100 година Душка Радовића

О јединственом ствараоцу, лиричару, друштвеном критичару, једном од најцитиранијих домаћих писаца, о Душку Радовићу говоримо у Културном дневнику поводом 100 година од његовог рођења.

 

У емисији извештавамо са овогодишњег Фестивала ауторског филма, са премијере остварења "Зима једног пролећа" Милана Никодијевића о нашим значајним филмским ауторима који су студирали у Прагу у време Прашког пролећа 1968. године.

Наша тема су и најновије публикације РТС издаваштва, књиге "Сценски костим - Трагање" и "Позоришни живот Земуна - утицај на позоришни живот Срба".

Представљамо Гудачки квартет који су недавно основали реномирани домаћи музичари са намером да афирмишу музику српских савременика.

У рубрици "Свет" водимо вас у Кину где је из реке Јангце изроњено више од 600 културних реликвија.

Гост Културног дневника је Мирјана Дробац, одговорна уредница Редакције за народну музику Музичке продукције РТС, поводом двоструког CD-а "Инвенција традиције" којим се обележава 85 година Народног оркестра РТС-а.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.  

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Стеван Чворовић