Читај ми!

Културни дневник

Дела једног од највећих симфоничара 20. века, Дмитрија Шостаковича, биће изведена на концерту Хора и Симфонијског оркестра РТС, 8. децембра, у Великој дворани Коларчеве задужбине. Тим поводом гост Културног дневника је диригент Срба Динић.

 

Удружење драмских уметника Србије обележило је значајан јубилеј - 30 година излажења позоришних новина "Лудус".

Гошћа Београда је француска књижевница Камиј Кушнер, ћерка познатог француског лекара и политичара Бернара Кушнера, чија књига "Familia grande" потреса француску интелектуалну и политичку јавност.

У галерији Арте отворена је традиционална новогодишња изложба на којој публика у четири излагачка простора има прилику да види дела најзначајнијих југословенских и српских уметника 20. и 21. века.

У Македонској Националној опери и балету, наш познати кореограф Александар Илић недавно је премијерно представио публици савремену плесну представу "Пепељуга - Love is in the air" у извођењу солиста и ансамбла балета ове куће у Скопљу.

Водимо вас у римску галерију Боргезе, где изложба "Ванвременска лепота" открива камен као савршену сликарску основу. Дела из 16. и 17. века на разним каменим подлогама представљају: сугестивне, алегоријске и поетске композиције креативног капацитета уметника и природе.

Уредник Јелена Виденовић
Реализација Маја Мандић
Монтажа Стеван Чворовић