Читај ми!

Филм

Потера за срећком

Априла 2005. године у Београду је извучена највећа премија игре на срећу Лото у нашој земљи, у последњих 50 година. Тај догађај инспирисао је сценаристу Воју Жанетића да напише сценарио за филм.

У изнајмљеном стану у Београду, који се налази изнад локалног кафића, живи Срећко који редовно игра Лото у нади да ће добити главну премију. У њега је заљубљена Вишња, продавачица Лото листића.

Једне вечери Срећко, на сопствено изненађење, добија премију вредну четири милиона евра. Међутим, сплетом околности, добитни листић доспева у руке Жилета и Салета, власника локалног кафића. Неспремни за управљање толиким новцем, они са тикетом одлазе на Крф у нади да ће их грчко острво пословно надахнути. Главни разлог њиховог одласка у Грчку заправо је бег од инспектора полиције, којем су њих двојица изузетно сумњиви, али и од негативаца Дона и Вите који желе да им отму новац.

У Грчкој Жилета и Салета дочекују Спирос (власник хотела) и његова ћерка Катарина, која се заљубљује у Салета. Неопрезношћу домаћина, медији најпре у Грчкој, а потом и у Србији сазнају и објављују да су Жиле и Сале добитници премије на Лотоу и да се налазе на Крфу. Та информација долази до полиције, криминалаца, Вишње (која је запамтила добитну комбинацију и једина зна ко је прави добитник) и наравно - Срећка.

Улоге: Слободан - Бода Нинковић, Гордан Кичић, Катарина Радивојевић, Никола Вујовић, Милена Павловић, Драган Бјелогрлић, Драгољуб - Мићко Љубичић, Драган Николић, Срђан Тодоровић, Срђан Милетић, Исидора Минић
Режија: Милорад Милинковић