Ресторанчић Залогајчић

Маестро Загорелић и Васа Празилукић, забављали су нас од новембра до краја маја у премијерним епизодама Ресторанчића Залогајчића, суботом од 11 и недељом од 12 на РТС1, као и радним данима од 08.15 на РТС2.

Сјајне реакције малишана, њихових родитеља, бака и дека..., могли смо да чујемо на сваком кораку, а о рецептима из Ресторанчића се причало свуда и многи су их користили и у својим кухињама!

Из тог разлога, током долазећег лета, од јуна, па све до септембра и нове сезоне, погледајте репризне епизоде и добро утврдите градиво које смо "сервирали" у Ресторанчићу.

Неке од тема које смо обрађивали биле су: италијанска (где смо уз мелодије италијснаких арија правили најразличитије варијанте pizza- познатог италијанског специјалитета), француска (у којој смо открили занимљиве рецепте француске кухиње, као што су киш и мус), саобраћај (где смо учили о правилима саобраћаја уз специјалитете направљене као различити саобраћајни знаци), зимске сањалице (где смо правили сендвиче и посластице у облику животиња које спавају зимски сан), мађионичари (где смо имали бројне трикове у вези са укусним ђаконијама), палачинке (где смо правили класичне, али и америчке палачинке, затим 3д палачинке и још доста тога од теста за палачинке)...

Било је још пуно тема, квизова знања, корисних савета на тему исхране, бон тона, хигијене, али и забаве у кухињи. Сви су уживали, а пуно тога смо и научили! Резиме прве сезоне сада пратите у репризним епизодама, суботом од 11 и недељом од 12 на РТС1, као и радним данима од 08.15 на РТС2.

Такође, придружите нам се и на Фејсбук страници Ресторанчић Залогајчић и пронађите рецепте коју су вам се највише допали током серијала! Видимо се ускоро и у новој сезони са новим рецептима! А, уколико и сами имате предлоге тема за наше нове епизоде, пишите нам преко Фб-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар