Србија на вези - портрети: Ива Икон

Док смо припремали емисију коју ћете гледати, врата монтаже су се стално отварала! Кад год би почео музички део, неко би провирио да види - ко то пева! Ива Икон је једна од оних који су отишли у свет да се школују.

Рођена је у музичкој породици и у најранијем детињству развила љубав према тој врсти уметности. Са пет година је почела да свира, пева, плеше... Музика, која је била њена страст и хоби, постала је њен животни позив.

Иако је желела да студира у Француској, дипломирала је на минхенској Академији за музику и позориште. Свирала је клавир и изучавала госпел музику. У Немачкој је живела седам година, упознала тамошњи менталитет и културу, а колико је заволела Немце уверила нас је током разговора.

Како таленат није могао да остане непримећен, по завршетку факултета добија необичан позив и живот јој се претвара у сан већине музичара! Прикључује се бенду Wild који је основао менаџер Мел Буш, познат по раду са светским звездама попут Елтона Џона, групе Queen, али и један од зачетника модерне класике у музици.

Раскошни таленти попут Ивиног враћају неке, можда заборављене, музичке жанрове на нашу сцену - џез, блуз, соул, госпел...

Аутор емисије Тамара Дрезгић

број коментара 0 Пошаљи коментар