Мира Адања Полак: Ексклузивно

Душан Ковачевић - О животу и смрти

Седим на сцени позоришта "Звездара" у Београду са Душаном Ковачевићем, великим писцем. Пред очима су ми филмови "Ко то тамо пева", "Маратонци трче почасни круг", "Сабирни Центар", "Балкански Шпијун"... много написаних књига. Велика је то каријера.

Душан Ковачевић седи преко пута мене... елегантан, одмерен, без сувишних речи. Одвојио је време за овај интервју. Мери сваку реценицу. Током интервјуа одмерава колико могу и колико умем да одем у нешто дубље од обичног разговора.

Ја трагам и покушавам да разумем све оно што је тако савршено спаковано негде дубоко унутра а тако зналачки осликано у ликовима његових јунака.

Колико ту има њега самог колико је све то преживљено? Колико је оно чему се ми смејемо, Душану Ковачевићу у животу било смешно?

Колико је у свим тим личностима део њега самог и колико је све оно сто видимо и читамо кроз његове ликове он у свим нијансама једне неистражене људске душе.

О томе је емисија... где ја као аутор покушавам да допрем до Душана Ковачевића који заслужује све моје дивљење и поштовање.

У овом интервју сам много сазнала и доста научила.

број коментара 0 Пошаљи коментар