Драган Венде

Драган Венде, некада "Краљ ноћног живота Западног Берлина", а данас радник у најјефтинијем берлинском борделу, проводи дане опијајући се у свом стану и борећи се са носталгијом за славним данима.

Током Хладног рата, Драган је заједно са својим пријатељима Дулетом "Чавком" и Златком "Пекаром", уз помоћ свемоћног југословенског пасоша, живео на релацији између источног и западног дела града, на ивици закона, радио у најпознатијим ноћним клубовима и уживао у плодовима хедонизма које је Западни Берлин великодушно нудио.

Али од 1989. године, када је срушен Берлински зид, Драган није крочио ногом у некадашњи источни део града. Радња филма прати Вука, младог сниматеља из Београда, који полази стопама свог ексцентричног стрица и пред чијом камером се полако открива необични и трагикомични свет остарелих емиграната, пропалих милионера и губитника историјских промена, показујући нам један потпуно другачији Берлин - Берлин који нећете пронаћи ни у једном туристичком водичу!

Режија: Драган вон Петровић и Лена Милер.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 31. мај 2018, 15:04) - Gledalac [нерегистровани]

Preporuka

Toplo preporucijem da pogledate ovaj film. Pre 5 godina sam ga gledao i uvek se rado setim kako je sve autenticno prikazano i poseban utisak mi ostavilo