Србија на вези - портрети: Ивана Кузмановић

Била је модел, певачица, менаџер, новинар, а по образовању је правник. Објавила је десет књига и живот посветила изучавању емоционалног и духовног развоја. Са Србијом на вези Ивана Кузмановић, саветник за лични развој или популарно "life coach".

За време студија на Правном факултету у Београду одлази у Њујорк, али убрзо напушта студентски програм. Изазови, одоговорности и обавезе које је имала у том периоду, утицали су на формирање њене личности. Требало је преживети сам у граду који нам описује као "Џунглу на асвалту"...

По повратку у Београд постаје чланица једног од најпопуларнијих бендова 80-тих, Аски, а предиван глас одвео ју је и на турнеју по егзотичним деловима Русије. Била је део тима чувене Мирјане Беширевић...

У међувремену се неколико пута враћала у Њујорк.

Средином 90-тих одлази на Кипар...

Ивана Кузмановић и Александра Вукојевић на Кипру
Ивана Кузмановић и Александра Вукојевић на Кипру

Ивана је била секретар Факултета за менаџмент малих и средњих предузећа и правни саветник у Министарству за дијаспору и Србе у региону. Баш у то време почела је да пише. Књига “Од када сам се заволела, волим” преведена је на енглески језик, а “Књига личних промена” јединствена је по садржају и интерактивним картицама за рад са несвесним. Овај, можемо рећи, Иванин патент, резултат је дугогодишњег изучавања емоционалног и духовног развоја.

Ивана и сниматељ Вук Ћетковић
Ивана и сниматељ Вук Ћетковић

Аутор је методе Емоционална енерго-терапија и трансформација, посебне комбинације психотерапеутских техника и члан Европског савета за менторство и коучинг са седиштем у Енглеској.

Са Иваном смо причали о идентитету, разлозима за одлазак из земље, сналажењу у другим културама, носталгији... у потрази за одговором на питање - када се човек осећа да је "свој на свом".

Аутор емисије Тамара Дрезгић

број коментара 0 Пошаљи коментар