Декалог 7

Декалог је серијал кратких телевизијских филмова, који је Кишловски режирао по Десет божјих заповести (1989) и једно је од његових напознатијих дела.

Временски оквир дешавања је Пољска осамдесетих година, прошлог века у току промена политичких система. Кишловски је избегао свакодневне аспекте живота у Пољској тога времена, а бавио се оним темама које су универзалне.

Ова контроверзна мини-серија се састоји од десет епизода које нису стриктно везане за поједине заповести. Неке обухватају више њих, а неке целокупан етички систем који треба да прикажу. Тематика ових прича је религијска, а структура библијска. Као што је речено, базирана је на десет божјих заповести, истичући њихову актуелност.

Сценарио за Декалог су заједничким снагама писали Кишловски и његов верни сарадник и имењак Писевиц (Piesiewicz ). Првобитна намера била је да ангажују десет различитих редитеља како би реализовали пројекат, али од тога одустало па се режије прихватио сам Кишловски уз компромис да директор фотографије буде различит у свакој епизоди.

број коментара 0 Пошаљи коментар