Сиднејска компанија игре - Светлост мрака

Сиднејска компаније игре први пут, од свог постанка 1969. године, гостовала је у Србији и то на затварању 15. Београдског фестивала игре.

Од 2009. године, уметнички директор ове Компаније је Рафаел Боначела, уједно и кореограф представе "Светлост мрака" која је премијерно изведена 2016. године у Сиднеју.

"Овај комад је започет, а затим вођен идејом о томе на који начин музика треба да звучи. Радио сам са Ником Вејлсом док је компоновао - унео сам се у тај процес како бих дотакао нови смисао... За мене је покретачка снага садржана у начину на који светлост и тама утичу на нас, на наше расположење, на начин на који призивају сећања на одређене периоде у нашим животима... Физички смисао светлости и таме, обојен емоцијама које прожимају те контрастне светове... Играчи су одувек моји верни сарадници. Пре него што би било који покрет био усвојен, позивао сам играче да креативно и сасвим слободно одговоре на нумеру. Неки су одговарали цртежом, неки поезијом, неки прозом. Ти иницијални одговори постали су део процеса и стварања. Играчи дају све своје лично. Они своја искуства износе у студију, а међусобно поверење ансамбла доприноси нашој аутентичности и отворености. Због тога сам веома захвалан" - о својој кореографији говори Боначела.

Уредник емисије: Николета Дојчиновић
Редитељ емисије: Миодраг Коларић Аги

број коментара 0 Пошаљи коментар