Профил и профит

Они који имају, имају проблем. Они који немају и они су у проблему!

Авлија, капија, оџак, праг имају посебно значење. Можда је то и разлог што човек радије купује него што изнајмљује куће, јер за куповину у великим градовима треба пуно новца. Код нас се махом купују некретнине кешом и на кредит, а у свету постоји куповина куће и станова на лизинг.

Некако се човек најлепше осећа у свом дому, а да ли су нам домови све паметнији сазнајемо посредством дописничке мреже из Панчева.

Логика, па и тржишни закони не иду једни са другим. По Кејнсу ако је понуда већа од тражње цена је нижа. Тако би требало да буде и са становима, а каква је ситуација на Златибору сазнајемо захваљујући дописништву из Ужица.

Српско грађевинарство је у експанзији, а да ли за веће подухвате привредног сектора који даје значајан допринос српском БДП-у има простора за даље развијање, да ли имамо довољно грађевинских радника, шта је са гаранцијским фондом, да ли смо лиценцирани за послове у свету и да ли се наша репутација у овој делатности погубила у серијалу 10 година после економске кризе, поуке и путокази будућности говори у овонедељном "Профилу и профиту" потпредседник Грађевинске привредне коморе Горан Родић.

Уредник емисије: Милош Танасковић
Новинар истраживач: Милица Брковић
Реализација: Зорица Мијаиловић
Монтажер: Владимир Крстић

број коментара 0 Пошаљи коментар