Краљица пустиње

Епска сага о пожуди, страсти, истраживачкој авантури и трагичној љубави хероине тадашњег Уједињеног Краљевства, неустрашиве Гертрурде Бел. (Queen of the Desert, 2015)

Краљица пустиње базирана је на животу британске књижевнице, археолога, истраживача и агента острвске тајне службе, која је на почетку двадестог века истраживала Блиски исток и која је снажно утицала на уцртавање државних граница на тим просторима након Првог светског рата.

У Техерану постаје политички активна, где се и прво заљубљује у британског дипломату Хенрија Кардогана, а након раскида везе упознаје наредника Томаса Едварда Лоренса, као и још једно војно лице, Чарлса Доти Вајла. И док јој је љубавни живот несређен, политички је тако утицајна да међу пустињским племенима добија надимак "краљица пустиње".

Заробљена између 1001. ноћи и женског Индијане Џонса, ова спектакуларна драма номинована на берлинском филмском фестивалу за Златног медведа, потресна је, али и авантуристичка исповијест сломљеног срца рођеног да савлада пустињу, али не и љубав.

Улоге: Никол Кидман, Џејмс Франко, Дејмијан Луис, Роберт Патинсон...
Режија: Вернер Херцог

број коментара 0 Пошаљи коментар