Право на сутра: Породично имање пут ка успеху

Падине Копаоника и Мокре Горе нису пусте. Многа села су оживела јер су поједине породице одлучиле да живе од пољопривреде. Да се врати на породично имање одлучила је и породица Рашковић пре неколико година и кажу да је то била добра одлука.

Слободан и Бојана се баве сточарством, производе здраву храну за своје потребе а од вишка зарађују. Сви желе здраву домаћу храну па немају проблем са пласманом. Њихова три сина одрастају у природи а четврта беба је на путу. У Дрену има деце, и то је добар знак за будућност у том делу Ибарског Колашина. Иако су удаљени неколико километара од Зубиног Потока, то им не представља проблем јер имају асфалтиран пут.

Повољни су услови за пчеларство, а у последњих неколико година производећи мед издвојио се Игор Лазаревић. За квалитет меда осваја домаћа и међународна признања. Пчеларство је заволео уз оца, па се последњих пет година интензиво бави производњом меда и других производа. Поседује 600 кошница. За успех је каже потребо да волите посао који радите а на крају ће доћи и зарада. У знак подршке свима који желе да се баве тим послом спреман је да помогне. Окружење у којем живи је створено за пољопривреду.

Некада је свако домаћинство имало по неколико својих кошница тек успут за своје потребе а велика стада оваца, коза и крава имала је свака кућа.

У Земаници код Лепосавића живи породица Михајловић. Младен и Данијела поседују фарму крава музара и фарму свиња. У посао су укључени сви па и најмлађи. Производе кајмак и сир и од тога лепо живе.

Живот на породичном имању захтева непрекидан рад, одмора готово да нема, осим у зимском периоду... И не жале се. 

Северни део Косова и Метохије има повољне услове за пољопривреду, посебно за сточарство и воћарство. Бројни примери показују да они који су се одлучили за тај пут напредују све више.

Аутор емисије: Светлана Вукмировић

Сниматељ: Александар Агбаба
Тонски сниматељ: Мирослав Радишић
Возач: Далибор Милутиновић
Монтажа: Горан Томић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 10. окт 2019, 19:21) - Radivoje Miloševićanonymous [нерегистровани]

Pravo na sutra

Svetlana ostavlja trag u vremenu
Predivna emisija
Koja vraća u naj lepše
DETINJSTVO
Predivno
Oduševljen sam

(среда, 09. окт 2019, 13:03) - kim [нерегистровани]

hrabri

sve pohvale ekipi rts-a što obilazi naš narod na kosovu i metohiji,narod koji je ostao je vredan i marljiv,a pre svega hrabar