Студио знања: Колико вреди рад?

Од чега зависи цена рада и ко је одређује? Која су најплаћенија занимања и зашто? Да ли су количина рада и обим посла увек прорпорционални заради коју остварујемо?

Сасвим је извесно да смо у раду одувек налазили смисао живота, а не само начин за опстанак и одржање људске врсте. "Човек је рођен да би радио, трпео и да би се борио. Ко тако не чини, мора пропасти", каже Никола Тесла. С друге стране мудри Конфучије тврди да ако изаберемо посао који волимо, нећемо морати да радимо нити један да у свом животу. Зато не можемо да се не запитамо - шта је то рад и колика је његова вредност? У жељи да сазнамо што више о вредности рада и правилима која владају у пословном свету поставићемо још много питања на која с нестрпљењем очекујемо одговоре наших гостију.

У "Студију знања" овог пута су социолог проф. др Далибор Петровић са Филозофског факултета, психолог и психотерапеут Кристина Брајовић Цар са Факултета за медије и комуникације и правник Саво Манојловић из Удружења за заштиту уставности и уставних права грађана. Развој ИТ-а и интернета направио је праву револуцију у свету и довео до настанка нових, углавном добро плаћених занимања. Више о томе откриће нам проф. др Петар Кочовић са Универзитета Унион - Никола Тесла. У нашој сталној поставци имамо још два члана. То су проф. др Александар Ђорђевић са Економског факултета и Драгољуб Вукадиновић, председник надзорног одбора Металца а.д. и председник Металац Групе.

Са нама су и музичари који ће бити веома вредни и радни током емисије и кроз музику илустровати нашу тему - Ивана Владовић и Ненад Пауновића. Током емисије ћемо открити и неке од тајни умећа младих тенисера који нам долазе из клуба "Звездица", затим младих балетских играча предвођених Ајом Јунг, уметничком директорком Фестивала игре, али и авио моделара који су донели дивне моделе авиона у наш студио.

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

број коментара 0 Пошаљи коментар
Студио знања – Нешто сасвим другачије Студио знања – Нешто сасвим другачије

Аутор:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]