"Youth heroes" - Млади хероји Србије, додела признања

Четврти циклус националног друштвено-одговорног пројекта Егзит фондације и НИС компаније, "Youth heroes", који се успешно одвија већ четири године, уз партнерску медијску подршку Радио-телевизије Србије, недавно је завршен свечаном церемонијом доделе награда најбољима на овогодишњем конкурсу.

У Kултурној станици "Свилара" у Новом Саду, награђено је ове јесени деветнаесторо најуспешнијих младих људи у Србији који су својим резултатима заслужили титулу "Млади херој"!

Лауреати националног конкурса "Yоuth heroes" за 2018. годину бирани су у четири категорије: наука и образовање, култура и уметност, предузетништво и креативне индустрије и друштвени активизам, а додељено је и специјално "Yоuth heroes" признање.

Чланови жирија били су: Снежана Лакићевић, саветница заменика генералног директора и директора Функције за односе са јавношћу и комуникације Нафтне индустрије Србије; Милена Спасић, директорка Сектора за друштвено одговорно пословање Нафтне индустрије Србије; Тања Шикић, представница Радио-телевизије Србије, Маша Дракулић, представница медијске куће Ringier Axel Springer, Ненад Благојевић, оснивач портала "Приче са душом" и Иван Петровић, председник УО Егзит фондације.

Свечана церемонија доделе била је део догађаја "Yоuth heroes Motivation Day", у оквиру ког су се новим генерацијама својим инспиративним причама обратили десетоструки шампион света у кик-боксу Ненад Пагонис и експерт у сфери дигиталног маркетинга, Иван Билди.

Kонкурс "Yоuth heroes", преко ког су до сада препозната чак 52 млада хероја, већ четврту годину за редом организују Егзит фондација и Нафтна индустрија Србије, уз подршку Радио-телевизије Србије и медијске куће Ringier Axel Springer.

Овај дугорочни пројекат има за циљ да успешне младе људе, између 15 и 30 година, извуче из анонимности, награди их за постигнућа и за изузетан допринос друштву и то улазницама за јубиларно 20. издање фестивала Егзит, за "Sea Star" и "Sea Dance" фестивале и пакетом издавачке куће "Вулкан". Победници у свакој од категорија добили су и новчану награду у износу од по 100.000 динара.

Сви добитници ће добити заслужени медијски простор, а биће промовисани и кроз друштвене мреже Егзит фестивала, са циљем да се друштву пруже позитивни узори који ће бити инспирација младим људима, али и целокупној јавности.

Овогодишња додела призања за Mладе хероје Србије је специјално организована у Новом Саду, који је ове године Омладинска престоница Европе, уз подршку тима ОПЕНС 2019.

број коментара 0 Пошаљи коментар