Мост

Последња сезона популарне крими серије "Мост", оставила је гледаоце широм планете у сузама због опраштања од свог омиљеног лика - фантастичне Саге Норен, која их је претходне узбудљиве три сезоне водила кроз невероватно напете случајеве, али и упознавала са својим необичном личношћу и животом. (Bron/Broen, 2011-2018)

Претходне три сезоне серије Мост (Bron/Broen) одушевиле су публику широм света. Гледаоци су у прве две сезоне без даха пратили истраге друштвено неприлагођене Саге Норен и окорелог полицајца Мартина Рода, док је у трећој сезони Сага добила новог партнера - Хенрика Саба.

Поново смештена између Данске и Шведске, четврта сезона почиње годину и по дана након дешавања у трећој сезони. Сага је и даље у затвору, у току је суђење, а порота треба да донесе одлуку да ли је крива за смрт мајке. Док Сага чека новости, Хенрик се мучи да сазна истину о својој породици и да открије шта се заправо десило са његовом децом.

За то време, полиција добија нови узнемирујући случај - жена је киднапована и брутално убијена у подножју моста. Испоставља се да је у питању Маргарет Тормод, директорка Агенције за миграције у Копенхагену, а полиција мотив за убиство види у скандалу са депоратцијама у који је она недавно била умешана.

Данско - шведска крими-драма аутора Ханса Розенфелда, у режији Хенрика Џорџсона, Шарлоте Силинг и Лизе Сиве, без сумње улази на листу најбољих европских ТВ радова ван енглеског говорног подручја.

Скандинавци су овим делом успели чак да освоје острвску Би-Би-Сијеву публику, која је по питању овог жанра одлично поткована и поприлично пробирљива, јер у сопственом националном ТВ трезору има богату архиву крими серија. Серија је емитована у преко сто земаља широм света, а привукла је више од милион гледалаца и побрала добре критике. Успешност показује и то што је 2 година након њене премијере снимљена америчка верзија истог назива (The Bridge) с Дијаном Кригер и Демијаном Бичиром у главним улогама, као и енглеско-француска верзија (The Tunnel), коју смо емитовали на нашем Другом програму.

Улоге: Софија Хелин, Туре Линдхарт, Хенрик Лундстром, Кирстен Олесен, Марија Куле, Микаел Бирккјер

Режија: Хенрик Џорџсон, Шарлот Силинг и Лиза Сива

број коментара 0 Пошаљи коментар