Занат - некад и сад

Препознатљив бренд или уникатан производ? Масовна израда или ручни рад? Компанија или занатска радионица?

Некада занатлија, потом приватник, а данас предузетник. Некада статус и престиж, а данас чувар традиције и прошлости. У трци са новим технологијама у Србији занатлије полако посустају. Времешни мајстори у скученим радионицама донкихотовски чувају своје вештине, јер је мало оних који би те вештине да науче.

Али, има и оних који стари занат прилагођавају потребама новог доба. Да ли данас могу да се помире ручни рад и квалитет на једној и цена на другој страни говори:
- Душан Докић, произвођач уникатних ципела;
- Мишко Ровчанин, лукар.

Две даме је љубав према занату спојила, а ко данас радо седа за разбој и може ли у савременом добу стари занат да нађе своју примену говоре Маја Петровић и Адалета Оливера Нухић из школе ткања "Убод".

У дигиталној ери велика пажња повећује се разумевању потрошача, а да ли је данас оригиналност најбоља реклама и чему служи неуромаркетинг говори професор Економског факултета у Београду др Саша Вељковић.

Уредник емисије: Милош Танасковић
Новинар истраживач: Милица Брковић
Реализација: Зорица Мијаиловић
Монтажер: Владимир Крстић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Профил и профит Профил и профит

Аутор:
RTS

ПРОФИЛ И ПРОФИТ о важним економским темама говори на једноставан начин: о новцу, својини, берзама, потенцијалима и о свему ономе што чини живот. [ детаљније ]