Како се Америка бори за зелену будућност

Прошле године први пут у Европској унији, ветар и сунце обезбедили су више струје него угаљ. С друге стране Атлантика, Њујорк је постао трећа држава након Калифорније и Хаваја, која је у потпуности забранила употребу пластичних кеса.

У целом свету, амерички градови су међу онима са најчистијим ваздухом. Све о еколошким стратегијама у Сједињеним Државама сазнали смо од Синтије Шејфер, експерта америчке Агенције за животну средину која ове године обележава пола века постојања.

Коронавирус у Кини је у јеку, а та држава чини све да спречи његово ширење. Број умрлих попео се на 1000, а заражено је више од 40000 људи. Вирус се проширио на 30 земаља, у питању су махом појединачни случајеви. У многима од њих, међутим, медији шире неистине и теорије завере о размерама епидемије. О реалним последицама коронавируса и другим важним темама, разговарамо са Драганом Митровић, директорком Института за азијске студије и професорком Факултета политичких наука.

30 година од Далијеве смрти

Видећете и прву ретроспективу дела мајстора надреализма, ексцентричног каталонског уметника и совјетског идеолошког непријатеља у Москви. Изложба "Салвадор Дали. Магија уметности" - тренутно је најважнији културни догађај у руској престоници, а улазнице су нестале за трен.

Сазнајте све о изузетним моћима киборг медузе! Амерички научници са Универзитета Станфорд створили су бионичку, хибридну медузу која би могла да помогне у истраживању океанских дубина. Не само да су јако брзе, већ могу да роне километрима дубоко.

број коментара 0 Пошаљи коментар
У свету У свету

Аутор:
РТС

Емисија "У свету" је спољнополитички магазин који једном недељно доноси преглед најважнијих светских збивања. [ детаљније ]