Деда Мраз и(ли) Божић Бата

Процес глобализације започет седамдесетих година прошлог века наставио се до наших дана упоредо са антиглобализацијским процесом.

Многа обећања која је глобализација нудила од тих седамдесетих година двадесетог века до данас изневерена су а једно од кључних, било је и питање културних идентитета. Јединство разноликости или поништавање културних разлика?

Ново издање Часа анатомије анализира питање односа сличности и разлика у култури, однос културног Истока и културног Запада, утицаја културних модела мишљења које Запад врши на Исток и обратно као и модификовање постојећих и рађање нових популарних културних икона... Колико су културне разлике важне а када међусобни утицаји и преплитаји дају креативни импулс за будућност?

О томе ће у емисији разговарати продуценткиња Милена Тробозић Гарфилд, композитор Светислав Божић и антрополог Богдан Дражета

Уреднице емисије: Марија Ненезић и Јасмина Врбавац
Реализаторка: Маја Мандић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. феб 2020, 11:45) - Aleksandar Jankovic [нерегистровани]

Hvala sto postoji " cas anatomije"

Odavno je trebalo da vam se zahvalim sto postoji ovakva emisija. Raritet, na medijskom etru Srbije. Verovatno zahvaljujuci entuzijazmu jedne persone. Eto da znate postoji neko kome je ova emisija odmor, kruzok, relaksacija za mozak. Kritika ali od strane struke i onih posvecenih odredjenoj temi. Znam da sam u velikoj manjini. Hvala Vam! Pozdrav iz Nisa.