Културни недељник

Обиман књижевни опус, несводивост поетике на само једну жанровску и тематску раван, модерност и антиципација будућег, у најкраћем - заоставштина писца Борислава Пекића.

Поводом деведесет година од пишчевог рођења у Фокусу Културног центра је модерна и антиципаторска раван дела Борислава Пекића и гости, редитељи Горан Паскаљевић и Горчин Стојановић и књижевни критичар Предраг Петровић.

Гост недеље је писац Радивој Шајтинац.

Предтсављамо роман Паучина Видосава Стевановића, гостовање Јана Фабра у Београду, његов Ноћни дневник и у Народном позоришту монодраму Ноћни писац, уметницу Весну Голубовић и њену уметничку трансформацију простора у центру Београда, анализирамо тајну успеха бенда Буч Кесиди и синтезу инди рока и електро попа, женски редитељски рукопис и успех ауторки на филму, бавимо се феноменом Уметника и уметничког начина живота а Јубилеј подсећа на комерцијалну хемијску оловку, рођену пре 75 година са успоном поп културе.

На Танкој линији је немачка списатељица, историчарка уметности и публицисткиња Тања Дикерс.

Уредница серијала: Данијела Пурешевић

Уредница емисије: Марија Ненезић

Аутори рубрика: Ана Тасић, Александар С. Јанковић, Зорица Којић, Данијела Пурешевић, Лидија Божић, Јасмина Мијић и Марија Ненезић

Монтажер: Горан Мијић

Редитељ: Иван Буквић 

број коментара 0 Пошаљи коментар