Велика илузија - Останите код куће

Ново издање РТС-ове емисије о филму направљено у складу са препорукама  за борбу против коронавируса

Повратнички филм „Почасни гост", којим нас један од најзначајнијих  светских редитеља поново  уводи у свој уметнички свет кога памтимо из  филм "Слатка сутрашњица"приказан је после Венецијанске мостре на 48.  ФЕСТ-у. У "Крупном плану" Велике илузије је Атом Егојан који је са  глумцем Дејвидом Тјулисом био гост Београда.

Услед свих ужасних ствари које се догађају око нас, када се филмски  сценарији претварају у живот,  једна је добра ствар - коначно ћете имате  више  времена да погледате све филмове И серије које никада нисте  стигли. Вас водиц кроз свет покретних слика, емисија "Велика илузија" у  складу са околностима изгледаће мало другације, али садрзај остаје исти  - бавићемо се филмским и серијским препорукама.

Говоримо о научно-фантастичном психолошком трилеру "Невидљиви човек" са  Елизабет Мос И трилеру "Лост Гирлс" редитељке Лиз Гарбус заснованом на  истинитим догађајима о серијском убици са Лонг Ајленда.

Из ракурса критичара Драгана Јовићевића говоримо о серији Најта  Шјамалана "Сервант", мистерији-трилеру са црнохуморним елементима.

У "Премотавању" представљамо дигитално рестаурирану верзију култног  класика Слободана Шијана "Давитељ против давитеља" у оквиру пројекта  "Вип Кинотека".

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Сарадници: Селина Ловен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић

Реализација: Јована Филиповић, Светлана Перовић.