Рођени шампиони: Сент Френцис

Организација Америчког студентског спорта представља вероватно највиши степен усклађености академских и спортских амбиција и на тај начин привлачи младе талентоване људе из целог света да своје амбиције, у оба сегмента, реализују управо на једном од америчких универзитета.

Рођени шампиони је документарни серијал који се бави нашим младим људима који својим знањем и вештинама отварају себи пут ка или професионалном бављењу спортом или грађењу каријере у сфери струке коју су одабрали.

У Бруклину се налази Сент Френцис колеџ на коме студира највећи број студената из Србије. Већина њих су спортисти који су захваљујући својим спортским и академским резултатима обезбедили себи стипендије на овом колеџу. Кошарка, фудбал, тенис, одбојка, пливање, су само неки од спортова где наши студенти граде своје спортско умеће али највећи број студената наступа за ватерполо екипу Сент Френциса коју предводи наш тренер Бора Димитров који је био један од најуспешнијих студената своје генерације на овом колеџу.

Циљ пројекта "Рођени шампиони" је да се домаћој публици представе млади људи који шире своје знање и вештине у земљи где је спорт вискоко цењен и где се успеси поштују и вреднују и на тај начин промовишу нашу земљу и спортове у којима смо већ годинама у самом светском врху.

Редитељ: Миодраг Коларић