Еду глобал

Према новом извештају Светске организације за храну и пољопривреду ФАО, глобално шумско подручје је, од 1990. године до данас, смањено за 178 милиона хектара. У овонедељном издању магазина Еду глобал представљамо прву, сдвеобухватну процену шумарства у дигиталном формату која садржи анализе и резултате истраживања у 236 земаља.

Све више је људи, који широм света, исказују незадовољство начином на који се неке државе опходе према шумама. У Еду глобалу видећете како је протекао протест Гринписа у Пољској а сазнаћете и о чему се говорило на годишњем састанку Медитеранског удружења за очување шума.

Вашој пажњи препоручујемо репортажу о лепотама Власине и потенцијалима истоименог језера када је реч о спортском риболову. Чућете због чега се у Шпанији о рекреативном риболову све више говори као о потенцијалној опасности за морски еко систем. То није све, откривамо; каква се истраживања раде у Националном парку Јелоустон, како је популарни риалити програм позитивно утицао на једну америчку породицу, где се крије ретка орхидеја и како се прави пут од рециклираног материјала.

Уредник емисије: Наташа Нешковић