Читај ми!

Суперхероји медијске писмености

Десета епизода: Видео-игре

Јован је има виоску температуру. Разболео се играјући видео-игрице. Милева и Јована га лече. Опорављен Јован жели да задиви Јовану у коју је потајно заљубљен. Одлучује да направи видео-игру. Јована не жели било какву, већ корисну, с племенитим циљем. Има ли такве?

У том процесу му помажу стрина Мозила и стрина Фајерфокс присећајући се како су настале видео игре и како је изгледала прва. Занете пловидбом кроз историју видео-игара, стрина Фајерфокс сањари о игрици у којој би она имала главну улогу. Сви заједно откривају колико различитих функција и значења видео-игре могу имати.

Т" серија "Суперхероји медијске писмености" се састоји из играних, анимираних и документарних сегмената. Намењена је деци и младима, али и општој популацији. Дакле, и дигиталним урођеницима као и дигиталним досељеницима. Серија прати образовне садржаје дефинисане у Приручнику за васпитаче и наставнике о медијској писмености и замишљена је као инспирација и повод за критичко промишљање и разговор не само у кући у кругу породице, већ и на часовима у школи. ТВ серију за Образовно-научни програм РТС-а, у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије, реализовала је Беомедија д.о.о. под покровитељством Европске уније у оквиру пројекта "Подршка медијским реформама у Републици Србији".

Милева - Борка Томовић
Јована - Доротеа Ђанетаки
Јован - Лука Пешић

Уредник серије: Јелена Мицић
Сценариста и редитељ: Илија Гајица
Директор фотографије: Александар Мијаиловић
Монтажер: Обрад Поповић
Музика: Владимир Тошић