Читај ми!

Промаја: Играле се делије

Да ли је човек жив само док се игра, или је и сам живот игра? Познаје ли игра границе и има ли сличности између игара речи и игара тела? Имају ли веселе дечије игре мрачну страну, а која страна ваше личности излази на видело када се играте? У новој емисији Промаје - само разиграно!

Мица и Реља ће вас ове недеље упознати с познатим "ћумуруџијом" Стефаном Тићмијем, који ће причати о чудним работама којима се бави и играма које је волео као дете. Враћајући се у детињство, испитаћемо ко је чика Паја и зашто је појео јаја. Поиграћемо се и неким предрасудама - Дарко ће установити да рагби и амерички фудбал нису исти спорт, а Мартин ће нам показати да плес око шипке јесте прави спорт. На крају, Уна, односно Ари ће нас увести у свет косплеја и упутити нас у то како се све може играти са сопственим ликом.

Гледајте нас на РТС Планети, званичном Јутјуб каналу Образовно-научног програма и пратите нашу Инстаграм страницу, где ћемо, након емитовања, поклонити књигу "Ја сам Акико" неком од верних "Промајаша".

www.instagram.com/promajarts

ЕКИПА ПРОМАЈЕ:
Мартин Стаменковић
Милица Цветковић
Реља Першић
Уредници: Ана Павловић и Вишња Печенчић
Организатор: Милка Јовановић
Сниматељ: Бојан Маројевић
Монтажер: Јована Филиповић
Дизајнер звука: Александар Зоричић
Редитељ: Иван Пецикоза