Читај ми!

До, ре, ми

Домаћини серијала До, ре, ми су анимирани ликови, нотица Ноца и диригентска палица-Феликс, који вас уводе у свет музике и музичкх инструмената.

Сазнајте како звучи који инструмент, како је настао, од чега се прави и којој групи инструмената припада.. Какве врсте оркестара постоје, зашто је хармоника дувачки инструмент,.. Како је могуће да је саксофон дрвени дувачки инструмент а прави се од метала...

Гледаоци ће у серијалу имати прилике да чују мини концерте ученика средње музичке школе Коста Манојловић, студената ФМУ као и извођења Биг бенд оркестра РТС, Васил Хаџиманов бенда, Бенда Владимира Констатиновића и још много занимљивих извођења.

У емисији учествују деца, полазници сколе глуме ART BEAT Нермина Ахметовића и деца из ППУ Пегаз.

Сценарио и концепт емисије - Вишња Брадоњић, илустратор је Дејан Мандић, главни аниматор Илија Зипевски, дизајн звука Горан Стифанић, директор фотографије - Слободан Поповић, монтажа Драган Узелац, редитељ Нермин Ахметовић. Продукција ART BEAT.

11. епизода - Велики симфонијски оркестар

Феликсу је одувек жеља била да диригује великим симфонијским оркестром. Да ли му се и остварила, сазнаћете у овој епизоди серијала До, ре,ми.. Деца су сазнала да симфонијски оркестар чини одређени број виолина, виола и виолончела и контрабаса. Затим колико је најчешће дрвених дувачких инструмената у великом симфонијском оркестру, колико и којих лимених дувачких инструмената чини симфонијски оркестар, су само део занимљивости које можете сазнати у овој епизоди.

Сценарио и концепт емисије - Вишња Брадоњић,
илустратор - Дејан Мандић,
главни аниматор Илија Зипевски,
монтажа Драган Узелац,
дизајн звука Горан Стифанић,
редитељ Нермин Ахметовић.

Гласове дали: Ноца - Мила Манојловић, Феликс - Нермин Ахмнетовић. Продукција ART BEAT.